Oldalak

2012. július 4., szerda

Kezdet és muffinok

 Örömmel indítom útjára kreatív blogomat. Remélem hogy sokan fogtok olvasni, mindenesetre én írni fogok. Létrehoztam egy Facebook-oldalt is, ezen keresztül is tudtok követni, ha lájkoljátok: http://www.facebook.com/PillecukorMuhely
Bemutatkozásomat oldalt olvashatjátok el, ha érdekel titeket, valamint szavazni is tudtok:) Folyamatosan igyekszem fejleszteni a blogot, remélem sikerrel járok! :D
 Az utóbbi egy hónapban nagyon sokat gyurmáztam, és a kedvenceim a mini-muffinok! Olyan  enni valóak, hogy több ízben is elkészítettem őket. Most debütálnak, a Facebookra később kerülnek fel!


Cseresznyés muffin, habbal és cukorkával






















Citromos  muffin habbal és citromkarikákkal

























Mentás muffin habbal, mentás cukorral és két menta levéllel (egyébként élőben a zöldnek sokkal szebb színe van)



















Csokis muffin habbal és türkiz cukorkákkal













  


Néhány dolog a muffinról, aki nem ismerné: (forrás : Wikipédia)
"A muffin egy süteményfajta, melynek két fő változata az angol és az amerikai muffin.  Ezek a formában kisült apró sütemények rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthetők: a hozzávalókat néhány mozdulattal elkeverjük, a kapott masszát zsiradékkal kikent vagy papírformával kibélelt muffin sütő tepsibe kanalazzuk, majd 15–20 perc alatt készre sütjük.
Az elkészítési módból következően rendkívül könnyedén és sokféleképpen variálható. Az egyszerű fűszerek mellett a nyers tészta gazdagítható például asztalt gyümölcsökkel, olajos magvakkal, gabonapelyhekkel és csokoládéval, illetve sós változat esetén sajttal, sonkával és zöldségekkel. Készre sütve lekvárral vagy különféle krémekkel tölthető, és cukormázzal vagy tejszínhabbal díszített változata is ismert."
Hamarosan jelentkezem egy adag újdonsággal, addig is: mindenki egyen egy kis jégkrémet, mert nagyon meleg van:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése